Bojujete s násobilkou? Násobilková bludiště s trpaslíky přináší zábavu a vzdělávání v jednom. Tento materiál je ke stažení v PDF formátu, snadný na přípravu a tisk, okamžitě nachystaný k použití ve třídě nebo doma.

Tato bludiště provázejí vtipná přání trpaslíků a originální veselé obrázky, se kterými se děti přenesou do fantasy světa. Mají zavést trpaslíka třeba k tajné listině, kouzelnému meči nebo ztraceným ponožkám, každé z 54 bludišť provází jiné originální obrázky a přání trpaslíků. Násobilková bludiště jsou skvělou vzdělávací aktivitou, která pomáhá zapamatovat si a procvičit násobilku.Obtížnost od lehkého až po těžké bludiště, vhodné pro každou úroveň znalostí

Jak fungují násobilková bludiště

Násobilková bludiště jsou seřazena od nejsnadnějších po nejtěžší, začínají násobky 10 a postupně pokračují k násobkům 2,3,4,5,6,7,8,9. Každý násobek přichází v šesti variantách – dvě lehké, dvě střední a dvě těžké. Toto rozdělení umožňuje dětem začít na úrovni, která nejlépe odpovídá jejich současným schopnostem a postupně se vlastním tempem posouvat k náročnějším úkolům. Tuto zábavnou matematickou hru pro děti využijete při výuce násobilky po dlouhou dobu, od prvního seznamování s násobilkou až po procvičování rychlosti násobení. I pro starší děti, které už násobilku bezvadně ovládají, mohou být bludiště velká výzva. Stačí přidat stopky a soutěžit sám se sebou nebo s ostatními v procházení bludištěm na čas.

Varianty obtížnosti

Lehké: Menší bludiště, násobky jdou za sebou postupně. Snadnější verze, trénují se řady násobků. Děti mohou k vyhledání dalšího násobku použít postupné sčítání.

Střední: Velká bludiště, násobky jdou za sebou postupně. Ztíženo větší velikostí tabulky bludiště, procházení trvá déle, děti musí najít více násobilkových řad.

Těžké: Velká bludiště, kde je pořadí násobků náhodné. Děti trénují rozpoznávání výsledků násobilky určitého čísla, což vytváří dobrý základ pro snadné dělení. Větší velikost tabulky z něj dělá obtížný pracovní list, který i zkušeným počtářům dá zabrat.Velký set pracovních listů ke stažení pro zábavné procvičování matematiky

Výhody násobilkových bludišť

  • Tato aktivita představuje zábavné učení matematiky, kde děti procvičují násobilku hravou formou. Ideální pro ty, kteří hledají efektivní a zábavnou metodu, jak se naučit násobení.
  • Procvičování násobilkových řad: Bludiště pomáhají dětem lépe pochopit a zapamatovat si násobilkové řady. Méně zkušeným počtářům řazení násobků v řadách umožňuje docházet k výsledkům opakovaným sčítáním a postupně si je zapamatovat.
  • Rozvoj rychlosti počítání: Díky opakovanému rozpoznávání výsledků násobení se zlepšuje rychlost počítání.
  • Podpora pochopení dělení: Aktivní používání násobků při řešení bludišť klade dobrý základ pro pochopení a provádění dělení.Interaktivní matematické pracovní listy s bludištěm - procvičování násobení pro děti

Jak začít

Stačí si stáhnout PDF materiál k tisku a vybrat si obtížnost, která nejlépe odpovídá schopnostem vašeho dítěte. Pro opakované použití doporučujeme listy s bludišti zalaminovat. Na konci materiálu najdete i listy s řešením, takže kontrola správnosti je snadná.Soubor obsahuje řešení, snadno najdete a porovnáte

Vlastní bludiště

Soubor obsahuje také listy k vytvoření vlastního matematického bludiště.

Tvorba vlastního bludiště procvičuje aktivně znalosti násobeníDěti si vymyslí svoji cestičku, vyplní tabulku čísly a dopíšou text do bubliny trpaslíkům. Hotové bludiště si pak mohou dát vzájemně k vyřešení. Tato společná matematická aktivita nejenže posílí znalosti násobení, ale také podpoří logické myšlení i tvořivost. Děti se učí hrou a navíc je u toho legrace.

Násobilková bludiště získáte tady.

ZAPOJTE SE DO LOGOPEDICKÉ VÝZVY

získáte tři týdenní motivační listy a nakonec překvapení

a poté občas další tipy na hry nebo novinky

 

Děkujeme! Vítejte ve výzvě! První motivační list za chvíli přistane ve vaší emailové schránce. Kdybyste jej tam nenašli, zkontrolujte spam a hromadnou poštu (newslettery).

ZAPOJTE SE DO LOGOPEDICKÉ VÝZVY

získáte tři týdenní motivační listy a nakonec překvapení

a poté občas další tipy na hry nebo novinky

Děkujeme! Vítejte ve výzvě! První motivační list za chvíli přistane ve vaší emailové schránce. Kdybyste jej tam nenašli, zkontrolujte spam a hromadnou poštu (newslettery).